دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۲۳
حضرت فاطمه(س)؛ نماد فداکاری، محبت و معنویت در تاریخ اسلام

حوزه/ مدیر مدرسه علمیه ریحانه الرسول(سلام‌الله‌علیها) به ابعاد مختلف شخصیت حضرت فاطمه زهرا(سلام‌الله‌علیها) پرداخت و از تأثیرات معنوی، اجتماعی و تربیتی ایشان در تاریخ اسلام سخن گفت.

میرزایی، مدیر مدرسه علمیه ریحانه الرسول(سلام‌الله‌علیها) تربت‌حیدریه در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در مشهد، به بررسی جایگاه بی‌بدیل حضرت فاطمه زهرا(سلام‌الله‌علیها) در تاریخ اسلام و تأثیرات گسترده ایشان در تمامی ابعاد زندگی مسلمانان پرداخت و تأکید کرد: حضرت زهرا(سلام‌الله‌علیها) نمادی از فداکاری، محبت و معنویت بودند و در تمام عرصه‌های اجتماعی و خانوادگی الگوهای بی‌نظیری از خود به جای گذاشتند.

وی با استناد به روایت معتبر از کتاب «الغیبه» شیخ طوسی(رحمة‌الله‌علیه) که در آن حضرت مهدی(علیه‌السلام) در توقیعی شریف، حضرت فاطمه(سلام‌الله‌علیها) را به عنوان «اسوه» برای خود معرفی می‌کنند، این روایت را مبنای بسیاری از آموزه‌های اخلاقی و تربیتی دانست و گفت: حضرت زهرا(سلام‌الله‌علیها) در تمامی ابعاد زندگی الگوی بی‌نظیری برای مسلمانان به شمار می‌روند.

مدیر مدرسه علمیه ریحانه‌الرسول(سلام‌الله‌علیها) تربت‌حیدریه با اشاره به ویژگی‌های شخصیتی حضرت فاطمه(سلام‌الله‌علیها)، به خصوص در نقش‌های مادرانه و همسری ایشان، اظهار داشت: حضرت زهرا(سلام‌الله‌علیها) در نقش مادری نمونه‌ای از فداکاری و محبت بی‌پایان به فرزندان خود بودند. ایشان که از محضر رسول‌الله(صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم) و حضرت علی(علیه‌السلام) درس‌های معنوی و اخلاقی بسیاری آموخته بودند، در شرایط سخت تاریخ اسلام فرزندانی تربیت کردند که در خدمت به اسلام و ولایت به یادگار ماندند.

وی افزود: حضرت فاطمه(سلام‌الله‌علیها) علاوه بر تربیت فرزندانی چون امام حسن(علیه‌السلام) و امام حسین(علیه‌السلام)، در دوران خود با روحیه‌ای بلند، در سیاست‌گذاری‌های کلان اجتماعی و دفاع از حقوق اهل بیت(علیهم‌السلام) نیز پیشگام بودند.

میرزایی همچنین بر جایگاه معنوی حضرت فاطمه زهرا(سلام‌الله‌علیها) تأکید کرد و گفت: حضرت فاطمه(سلام‌الله‌علیها) در عبادت و ارتباط با خداوند در جایگاهی ویژه قرار داشتند. روایات مختلفی از اهل‌بیت(علیهم‌السلام) نقل شده است که در هنگام عبادت حضرت زهرا(سلام‌الله‌علیها) نوری از ایشان در آسمان‌ها برای فرشتگان درخشیده است؛ همان‌طور که نور ستارگان برای اهل زمین تابیده است.

وی با اشاره به حدیثی از امام حسن عسکری(علیه‌السلام) که فرمودند: «ما حجت خدا بر مخلوقات هستیم و حضرت فاطمه(سلام‌الله‌علیها) حجت خدا بر ما هستند» گفت: این حدیث نشان‌دهنده مقام بلند معنوی و علمی ایشان است، حضرت فاطمه(سلام‌الله‌علیها) نه تنها برای مسلمانان، بلکه برای اهل بیت(علیهم‌السلام) نیز حجت خدا بودند.

میرزایی در پایان با بیان اینکه در دنیای معاصر، جایی که جامعه با بحران معنویت و مشکلات اجتماعی مواجه است، بازگشت به آموزه‌های حضرت فاطمه زهرا(سلام‌الله‌علیها) را، راه‌گشای بسیاری از مشکلات خواند و بر اهمیت الگوبرداری از زندگی حضرت فاطمه(سلام‌الله‌علیها) به‌ویژه در زمینه‌هایی مانند حجاب، خانواده‌داری و ارتباط با خدا تأکید کرد و یادآور شد: برای مقابله با مشکلات کنونی، باید به درون‌مایه‌های معنوی و تربیتی شخصیت حضرت زهرا(سلام‌الله‌علیها) توجه بیشتری داشت.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha